top of page

Chlorella, de mega superfood


Chlorella; wat is dat nou weer?

Chlorella is een groen, eencellig zoetwateralgje dat oorspronkelijk werd aangetroffen in rivieren en meren in Oost-Azië. Eencellige algen behoren tot de oudste vormen van plantaardig leven op aarde. Het zijn minuscuul kleine plantjes zonder wortels, bladeren of stengels. Algen kunnen zich enorm goed aanpassen aan extreme omstandigheden en behoren tot de oudste levensvormen. Ze bewonen al zo’n 2,5 miljard jaar onze aarde.

Chlorella bevat een uitzonderlijk hoog gehalte aan chlorofyl; de groene kleurstof in de bladeren van planten waarmee zij zonlicht opvangen en omzetten in energie.


Honderd jaar geleden kwamen wetenschappers er al achter dat chlorella een ongelooflijk rijke bron van voedingsstoffen was. Chlorella bevat alle vitamines (behalve vitamine D), heel veel mineralen (waaronder veel calcium en ijzer), aminozuren, enzymen, vetzuren (vooral veel omega 3),essentiële suikers, eiwitten, sporenelementen en antioxidanten.


Chlorella; om heel lang gezond en energiek te blijven

Aan de ene kant is chlorella dus een rijke bron van vitale voedingsstoffen die we als vrouwen in onze huidige samenleving met al het industriële voedsel zo vaak en zo veel tekortkomen. Alleen al daarom is het eenwaardevolsuperfood.Maardatisnogniethetenige.Chlorellabevatook grote hoeveelheden DNA en RNA. Dit zijn stofjes (nucleïnezuren) in je lichaam die belangrijke informatie bevatten over de bouw en functie van al je lichaamscellen. Naarmate je ouder wordt neemt de productie van deze stofjes langzaam af. Deze afname wordt wel in verband gebracht metartritis, kanker, hart- en vaatziekten en dementie.


Hiermee kan onder andere het verouderingsproces worden vertraagd.


Chlorella bevat daarbij een unieke stof die alleen in chlorella wordt aangetroffen en daarom de Chlorella Groei Factor (CGF) wordt genoemd. Dit stofje zorgt ervoor dat het algje zich zo razendsnel kan vermenigvuldigen. In het menselijk lichaam levert dit stofje een bijdrage aan een snel herstel van onze lichaamscellen en -weefsels.

Chlorella bevat de grootste hoeveelheid chlorofyl van alle voedingsproducten. Chlorofyl kan zorgen voor het gezond houden van je bloed, je spijsverteringsorganen, waaronder je darmen, en het ondersteunen van je lever en nieren. Het helpt om je darmflora te herstellen. Heel belangrijk. Bedenk dat je darmen het hart zijn van je gezondheid.


Ontgifting en heling door middel van chlorella


Denk hierbij aan zware metalen(lood en kwik) maar ook giftige stoffen uit bijvoorbeeld bestrijdingsmiddelen en niet-natuurlijke cosmetica die wij ongemerkt en ongewild allemaal toch binnenkrijgen. Normaal gesproken worden deze giftige stoffen in je vet opgeslagen en blijven daar je leven lang zitten. Met chlorella worden deze in de loop der tijd verwijderd uit je lichaam. Denk hieraan als je jarenlang medicijnen of niet-natuurlijke verzorgingsproducten en cosmetica hebt gebruikt. In Japan is men er bovendien achter gekomen dat chlorella een helende werking heeft op de destructieve impact van radioactieve straling. Uit onderzoek is ook nog gebleken dat chlorella bij kankerpatiënten die waren behandeld met medicatie en chemotherapie een positieve uitwerking had op hun immuunsysteem.


De belangrijkste voordelen kort samengevat

Bevat alle vitaminen met uitzondering van vitamine D

Bevat hoge waarden aan eiwitten

Bevat alle 8 essentiële aminozuren

Kan bijdrage leveren aan gezonde darmen en spijsvertering (en dus stoelgang)

Kan ondersteunend werken bij de regulering van je bloedsuikerspiegel (voorkomt dips en dus eetbuien)

Kan ondersteunend werken bij de hormoonbalans in je lichaam

Kan meehelpen om ontstekingen aan te pakken en te voorkomen

Kan virale en bacteriële infecties aanpakken

Kan de reinigende werking van je lever stimuleren


Er is veel onderzoek gedaan naar het gebruik van chlorella. Hieruit blijkt dat chlorella kan ondersteunen bij allerlei ziektebeelden, variërend van allerlei soorten kanker, dementie, diabetes, artritis, candida, hoge bloeddruk en aids.

Ook als je je alleen maar vermoeid voelt en je verder gezond bent kan chlorella je gezondheid en vitaliteit ondersteunen. Pak ook echter ook altijd de oorzaak aan van je vermoeidheid: een té lange to-do lijst, moeilijk “nee” kunnen zeggen, perfectionisme enz. Anders ben je water naar de zee aan het dragen.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page