top of page

Het belang van 5-htp


Stress is niet goed voor je mentale gestel, maar ook je lichaam heeft er flink onder te lijden. Je kunt minder goed slapen, kiest sneller voor ongezonde voedingsmiddelen en zorgt er al snel voor dat je helemaal niet lekker in je vel zit. 5-HTP is een natuurlijke smart drug om je minder gestrest te voelen, beter te slapen en ondertussen misschien ook nog een paar kilo te verliezen… Doordat je minder gestrest bent zul je ook merken dat je geheugen beter werkt en je een veel beter concentratievermogen hebt. Samen zorgt dit ervoor dat je leerprestaties flink omhoog kunnen gaan.


Wat is 5-HTP?


5-HTP wordt ook wel 5-hydroxytryptophan genoemd. Het is een derivaat, oftewel een afgeleide, van de stof tryptofaan. Dit is een aminozuur dat vooral in eiwitrijke voedingsmiddelen voorkomt. In eieren, rundvlees, kip, vis en zuivel vind je veel tryptofaan.


Eigenschappen

Wanneer je niet voldoende tryptofaan (of 5-HTP) binnenkrijgt, zullen melatonine en serotonine niet genoeg aangemaakt kunnen worden. Dit kan je hele slaap-waak ritme verstoren en ervoor zorgen dat je niet helemaal blij bent. Serotonine heeft namelijk naast een effect op slaap ook een effect op emotie, eetlust en stemming. Innemen van 5-HTP kan er dus voor zorgen dat je beter slaapt, gewicht verliest en in een algeheel betere stemming bent. Gevoelens van stress en angst worden gereduceerd. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat 5-HTP kan helpen bij hoofdpijn en verminderen van de intensiteit en frequentie van paniekaanvallen.


Bij ons te verkrijgen voor slechts 9,95

119 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page