Magnesium Bisglycinaat in poeder vorm

Waar is magnesium goed voor?

Magnesium Bisglycinaat poeder


Magnesium is een mineraal met vele ‘talenten’: zo is het goed voor het behoud van soepele spieren en sterke botten, het activeert de natuurlijke energie in je lichaam, draagt bij aan een heldere geest én het vermindert vermoeidheid. Ons lichaam kan magnesium opnemen uit voeding, maar dit volstaat niet áltijd. Hierdoor kan het voor sommigen raadzaam zijn om een magnesiumsupplement te nemen. Maar welke kies je dan?


Wat is magnesiumcitraat?

Er zijn ontzettend veel soorten magnesium op de markt. In deze blog beperken we ons even tot citraat en bisglycinaat, misschien wel de bekendste magnesiumverbindingen. De magnesium in alle verbindingen is hetzelfde, alleen de stof waaraan magnesium is gebonden, verschilt. Magnesiumcitraat is een organisch gebonden vorm en hierdoor goed opneembaar door het lichaam. De citraatvorm is vooral goed voor het behoud van soepele spieren.


Wat is magnesiumbisglycinaat?


Bisglycinaat daarentegen, is een geval apart. Eveneens een magnesiumverbinding en net als citraat organisch gebonden. Maar de kwaliteit van bisglycinaat is dat het de zogenaamde ‘mineralencompetitie’ in het lichaam omzeilt. Dat zit zo: meerdere mineralen maken gebruik van dezelfde transporters, wat de opname van magnesium belemmert. Ons lichaam beschouwt magnesiumbisglycinaat echter als aminozuur, waardoor het in tegenstelling tot de andere magnesiumverbindingen zeer goed wordt opgenomen. Bovendien bestaat bisglycinaat uit heel fijne, kleine deeltjes waardoor het óók in je hersenen terecht kan komen, iets wat citraat minder goed tot niet lukt. Voor het behoud van een goed geheugen en een normale geestelijke balans is magnesiumbisglycinaat dus de beste keuze.


Om de werking van magnesium bisglycinaat te versterken, hebben wij de magnesium in poedervorm. Deze word nog sneller opgenomen waardoor de werking nog sterker en sneller is.

Bij ons verkrijgbaar voor 24,9530 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven