top of page

Vitamine C poeder

Therapeutische product, speciaal voor personen die een hoge dosering Vitamine C willen innemen of het lastig vinden om tabletten of capsules te slikken.

Vitamine C (100% puur) poeder is ook echt 100% puur! De Vitamine C is afkomstig uit de meest gebruikte vorm, ascorbinezuur. Zonder een enkele toevoeging (additief) voor het maskeren van de smaak of verlengen van de houdbaarheid. Vitamine C in de echt meest pure vorm en ideaal voor personen die minder makkelijk tabletten of capsules kunnen slikken.
Veel standaard vitamine C tabletten bevatten 500 of maximaal 1.000 mg per tablet. Een halve theelepel Vitamine C poeder bevat minstens 1.000 mg en neem je makkelijk in door het te mengen in een glas water. Vitamine C met de verbinding ascorbinezuur is, zoals de naam al aangeeft, zuur van smaak. Sommige personen vinden het verfrissend. Andere vinden het te zuur en mixen het poeder in een glas met hun favoriete limonade siroop.

Voor optimale opname door het lichaam is het advies om maximaal één theelepel per 4 uur in te nemen. Wil je een hogere dosering innemen per dag, neem dan meerdere doseringen in met een tussenpauze van 4 uur. Bijvoorbeeld in de ochtend, middag en begin van de avond. Ons advies is om de eerste dagen maximaal een halve theelepel per dosering te nemen. De kans op buikklachten is klein en komt vaak voort uit het nemen van (te) hoge doseringen.

Een verpakking bevat 240 gram Vitamine C, goed voor 240 doseringen. De pot van 600 ml heeft een grote opening wat het scheppen van het poeder makkelijk maakt.


Positieve Kenmerken Vitamine C

Vitamine C is belangrijk voor allerlei processen in het lichaam. Zo heeft Vitamine C een ondersteunende functie bij de weerstand, het afweersysteem, de collageensynthese van o.a. de huid, bloedvaten, botten en tandvlees en helpt het bij de opname van ijzer uit plantaardige voeding. Vooral voor vegetariërs en veganisten is dit een belangrijke eigenschap. Hiernaast wordt Vitamine C ook vaak gebruikt door rokers die proberen te stoppen. Vitamine C zou bijdragen aan het verminderen van stress, vermoeidheid en herstel na ziekte. Door veel wielrenners en lopers wordt het gebruikt voor het herstelproces na een zware training.


Een evenwichtige voeding bevat voldoende vitamines echter hoe hoger de concentratie vitamine C in uw bloed hoe sneller en efficiënter dit proces van herstel en opbouw verloopt.

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page