top of page

WAT IS BOXERCISE?

WAT IS BOXERCISE?

Boxercise is een methode om verantwoord, intensief, veilig, leuk en supereffectief te werken aan je boxing skills.


Wat zijn de voordelen van Boxercise:

Het is zeer goed voor je conditie. Basis vaardigheden verbeteren, zoals oog-handcoördinatie, balans, timing en techniek Alle belangrijke spiergroepen worden getraind. Het is geschikt voor iedereen, alle leeftijden en niveaus van bekwaamheid. Het is een geweldige anti stresser.

En het is super leuk!

Boxercise is een intervaltraining van hoge intensiteit op basis van bokstraining. Het verschil met boksen is dat boksen een competitieve sport is, terwijl Boxercise aspecten van bokstraining omvat. Boxercise helpt de bokssport te vernieuwen.


Boxercise is een bewegingsvorm, ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Boksbond.

Met Boxercise bij Unican Fit Heerlen volg je een training die een combinatie maakt tussen bokstraining en exercise. Het is een totaal workout, waarbij verschillende elementen aan bod komen.


Zo krijg je de algemene boks technieken als voetenwerk, verdediging en counterpunching aangeleerd. In een later stadium zullen ook traptechnieken uit het kickboksen aangehaald worden. Daarnaast letten we op je ademhaling met behulp van ademhalingsoefeningen én geven we je zelfvertrouwen een extra boost dankzij technieken uit de zelfverdediging. Tot slot worden er nog fitnessoefeningen aangehaald, zodat je fit en voldaan de les verlaat!


Waarom starten met Boxercise?


Altijd al willen starten met boksen, maar nog niet het lef gehad om daadwerkelijk de ring in te stappen? Troost je; dat hoeft namelijk niet! We trainen je met Boxercise wel op een goede bokshouding en dergelijke zaken, maar niet om het gevecht aan te gaan. Er komt dus zeker geen K.O. bij kijken. Nog niet overtuigd? Na het lezen van onderstaande redenen ben je ongetwijfeld om:

Boxercise is goed voor je figuur: boksen is dan wel een vechtsport, maar bij ons train, spring en sla je met je vuisten en leer je het stoten en sparren op pads. Ideaal om je benen te tonen en de spieren in je armen te versterken. Druk, stressbaan, of vermoeiende kids?

Een Boxercise-sessie is ideaal om je hoofd te legen. Leef je dus uit en ga die stress te lijf!

Na een sessie van een uur voel je je ontspannen, opgeladen en voorzien van een extra kick zelfvertrouwen! Boxercise is heel intensief, je verbrandt er dan ook heel wat calorieën bij. Tijdens een sessie verbrand je tussen de 600 en 800 calorieën. Buik-, bil-, rug- en armspieren worden allemaal aangesproken. Je vetmassa vermindert en je spieren worden sterker zonder er dikker uit te zien.


Boxercise gebruikt elementen uit de zelfverdediging. Je leert er effectieve vuistslagen (directe stoot, hoekstoot) en voetslagen (low kick, front kick) te geven door uitgebreid te oefenen. Na enkele trainingen kan je al een goeie vuistslag afweren en voel je je ‘s avonds meteen een stuk minder kwetsbaar. Boxercise is uitermate geschikt voor alle leeftijden en ondersteunt hiermee onze missie om je vooral gezond en fit oud te laten worden!


Waar kan ik lessen volgen?


Unican Fit

Terweijerweg 11

6413 pc heerlen


Elke dinsdag en donderdagavond van 18 tot 19 uur


Boxercise zal alleen op basis van abonnement plaats vinden. Lessen die worden gemist kunnen niet worden ingehaald. Omdat het bij Boxercise gaat om veel basistechnieken is het niet mogelijk om af en toe een les los te volgen. Het is de bedoeling dat je structureel lessen volgt en de technieken goed onder de knie krijgt , op deze manier zul je het beste resultaat eruit kunt halen. Een maand abonnement kost bij 1x per week € 35 euro per maand 2x per week € 55 euro. Er is een opzegtermijn van een maand.

LET OP !!!!! Er zijn dus geen losse lessen te volgen bij Boxercise. Je kunt je aanmelden voor deelname aan de lessen d.m.v. het invullen van het contact formulier via de website. Aangezien er met technieken worden gewerkt zullen de lessen met een maximaal van 10 personen gegeven worden. Zo vorm je 5 groepjes van 2 personen en is de beste manier om samen tot een top niveau te komen.

Wil je de lessen gaan volgen wacht dan niet te lang want vol = vol.

73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page